يكشنبه 2 مهر 1396   01:31:16
آخرين ويرايش صفحه
سه شنبه 21 شهريور 1396 08:19:04

جايزه نقدي توآس به دو زن برگزيده هجدهمين جشنواره جوان خوارزمي تعلق گرفت

خانم‌ها دکتر فرشته مشکاني و دکتر آزاده ملک نژاد که در بخش پژوهش‌هاي بنيادي از هجدهمين جشنواره جوان خوارزمي حايز رتبه شده بودند موفق شدند جايزه نقدي توآس را نيز به خود اختصاص دهند. براي دومين سال پياپي دو زن پژوهشگر برگزيده هجدهمين جشنواره جوان خوارزمي، جايزه نقدي سال 2017 آکادمي جهاني علوم The world Academy of Sciences (TWAS) براي دانشمندان جوان را نيز به خود اختصاص دادند....

پس از خانم‌ها دکتر خاطره رضائيان و دکتر مهدخت ارشدي که در سال گذشته  با معرفي دبيرخانه جشنواره جوان خوارزمي  موفق به دريافت جايزه نقدي آکادمي جهاني علوم شدند، اين دو زن جوان پژوهشگر برگزيده سال 95، به عنوان نامزد دريافت جايزه نقدي توآس براي دانشمندان جوان سال 2017معرفي شدند که با اعلام اداره سازمان‌هاي تخصصي روابط بين‌الملل سازمان پژوهشهاي علمي و صنعتي ايران به عنوان افراد واجد شرايط،  مورد پذيرش و تاييد آن سازمان بين‌المللي قرار گرفتند.
آکادمي جهاني علوم با هدف توسعه و ارتقاي علم در کشورهاي در حال توسعه، در سال 1983 درتريست ايتاليا  آغاز به کار کرد و سال 1991 سازمان آموزشي، علمي و فرهنگي سازمان ملل متحد  (UNESCO)، مسئوليت اداره بودجه و پرسنل توآس را به عهده گرفت. هشتاد و پنج درصد اعضا توآس در کشورهاي در حال توسعه کار و زندگي مي کنند. اعضاي اين آکادمي که تعداد آنان هم اکنون به حدود هزار  نفر مي‌رسد، هفتاد  کشور را نمايندگي مي‌کنند.
معرفي برگزيدگان :
دکتر فرشته مشکاني عضو هيات علمي گروه مهندسي شيمي دانشگاه کاشان است که با ارائه طرح " ساخت کاتاليست نانوساختار اکسيد آهن براي واکنش انتقال آب-گاز دماي بالا"  در بخش پژوهش‌هاي بنيادي گروه فناوري‌هاي شيميايي موفق به کسب رتبه اول از هجدهمين جشنواره جوان خوارزمي شده است.

خلاصه طرح پژوهشي اين محقق جوان که دانش آموخته،  استاد نمونه پژوهشي و پژوهشگر برتر دانشگاه کاشان نيز مي‌باشد انتخاب جايگزيني مناسب براي کروم در فرمولاسيون کاتاليست انتقال آب – گاز دماي بالا است به گونه‌اي که فعاليت و پايداري کاتاليست حفظ شود. مشکل اساسي کاتاليست‌هاي واکنش انتقال آب-گاز دما بالا سينترينگ حرارتي سريع کاتاليست در دماهاي بالا و در نتيجه کاهش مساحت سطحي کاتاليست مي‌باشد. اکسيد کروم در فرمولاسيون کاتاليست‌هاي صنعتي به عنوان ارتقا دهنده براي جلوگيري از اين پديده به کار مي‌رود ولي به شدت سمي و سرطانزا است. کاتاليست‌هاي نانو ساختار اکسيد آهن به دليل دارا بودن نسبت سطح به حجم بالاتر در مقايسه با کاتاليست‌هاي متداول از عملکرد و کارايي بالاتري برخوردارند. در اين طرح دانش فني ساخت کاتاليست‌هاي عاري از کروم در مقياس پايلوت تدوين شده است. دانش فني ساخت کاتاليست‌هاي نانو ساختار Fe2O3-Cu0-Cr2O3 نيز در مقياس صنعتي تدوين گرديده و براي اولين بار در کشور در شرکت توسعه صنايع نفت و گاز سرو به توليد صنعتي رسيده است.
دکتر آزاده ملک نژاد برگزيده رتبه دوم پژوهش‌هاي بنيادي براي طرح ميدان‌هاي پيمانه‌اي و کيهان شناسي عالم اوليه اين پژوهشگر زاده مشهد و دانش آموخته دکتري رشته فيزيک نظري از دانشگاه الزهرا است که براي اولين بار به مطالعه اثر ميدان‌هاي پيمانه‌اي غيرآبلي(non-Abelian) در فيزيک عالم اوليه پرداخته است. وي نشان داده است که بر خلاف تصور موجود ميدان‌هاي پيمانه‌اي مي‌توانند بدون بر هم زدن همسانگردي فضايي، در فيزيک کيهان اوليه سهم داشته و اثرات مشاهده‌پذيري در تابش زمينه کيهاني و ساختارهاي کيهاني بگذارند از اين ميان مي‌توان به توليد امواج گرانشي قطبيده و شکست تقارن پاريته در تابش زمينه کيهاني اشاره کرد. اين طرح به دليل اهميت نظري و مشاهداتي، مورد توجه بسياري از پژوهشگران جهان قرار گرفته و زاوياي ديگر آن مورد مطالعه و بررسي قرار گرفت. چاپ پانزده مقاله در مجلات علمي معتبر بين‌المللي از جمله تلاش‌هاي علمي اين زن جوان محقق در در زمينه فيزيک و کيهان شناسي است.

به نقل از سايت:
www.khwarizmi.ir