طراحی نمایشگر هولوگرافی با قابلیت دید ۳۶۰درجه توسط عضو هیات علمی دانشگاه قم/ طراحی اپتیکی این نمایشگر، مشکلات نمونههای خارجی را ندارد
عضو هیات علمی دانشگاه قم و مدیر عامل شرکت فوتونگستر سهبعدی نوین با اشاره به طراحی نمایشگر هولوگرافی با قابلیت ۳۶۰ درجه و عرضه آن در نمایشگاه دانشگاه قم، بیان کرد: در محصول خارجی و نمونههای موجود، اغلب کیفیت تصویر سه بعدی با تغییر شرایط محیط کاهش پیدا میکند اما طبق طراحی اپتکی که در این نمایشگر انجام شده، این مشکل حل شده است.
به گزارش واحد خبر روابط عمومی دانشگاه قم، دکتر معصومه مشکلگشا در گفتوگو با واحد خبر روابط عمومی دانشگاه قم عنوان کرد: سه طرح در زمینه طراحی و ساخت نمایشگرهای هولوگرافی مشترک میان دانشگاه قم و سازمان صنعتی و تحقیقاتی انجام شده است.
وی با اشاره به محصول ارائه شده در غرفه نمایشگاه دانشگاه قم تصریح کرد: نمایشگری که در غرفه دانشگاه ارائه شده است یک نمایشگر هولوگرافی با قابلیت دید ۳۶۰ درجه است که قادر است تصاویر و فیلم سه بعدی به نمایش بگذارد.
عضو هیات علمی دانشگاه قم و مدیر عامل شرکت فوتون گستر سه بعدی نوین در رابطه با خروجی فعالیتها و طرحهای علمی خود گفت: در زمینه نمایشگرهای هولوگرافی یک ثبت اختراع ملی و یک ثبت بینالمللی در سازمان جهانی مالکیت فکری به ثبت رسیده است که تاییدیه بینالمللی دریافت کرده است.
دکتر مشکلگشا در خصوص ویژگیهای نمایشگر هولوگرافی با قابلیت دید ۳۶۰ درجه توضیح داد: در محصول خارجی و نمونههای موجود، اغلب کیفیت تصویر سه بعدی با تغییر شرایط محیط از جمله تغییر نور محیط و با تغییر زاویه بیننده کاهش پیدا میکند و سبب عرضه اندک این محصول علیرغم کاربردهای مهمی که دارد شده است اما طبق طراحی اپتیکی که انجام پذیرفت، در این طرح این مشکل حل شده است.
عضو هیات علمی دانشگاه قم با اشاره به اینکه برخی قوانین جدید، روند تحویل پروژهها و طرحهای علمی را به تاخیر میاندازد، عنوان کرد: روند انجام قراردادها و واریز هزینه طرحهای مربوط به دانشگاه بهدلیل قوانین جدید، بسیار طولانی و وقتگیر است و سبب ایجاد مشکلات مهمی از جمله تاخیر در زمینه انجام به موقع طرح و تحویل به کارفرمایان میشود، بنابراین لازم است ساز و کاری در زمینه بازگشت سریعتر وجه فازهای مختلف طرح به اساتید مجری، پس از واریز کارفرما انجام شود.
مدیر عامل شرکت فوتون گستر سه بعدی نوین در پایان یادآور شد: امتیاز فعالیتهای ارتباط با صنعت و انجام طرح و ساخت تجهیزات و کارآفرینی در آییننامه قدیمی که هنوز در حال اجرا است، بسیار کم و اندک است و سبب میشود اساتید بهدلیل دغدغه امتیازات لازم برای ترفیع و ارتقا نتوانند در این زمینه فعالیت کنند.
گفتنی است دکتر معصومه مشکلگشا دانش آموخته دکتری فیزیک گرایش اپتیک و لیزر دانشگاه صنعتی شریف و از سال ۱۳۹۴ عضو هیات علمی گروه فیزیک دانشگاه قم است.
نظر دهید